Jobscore Carien

Het Sollicitatieplan

Capaciteitenonderzoek

Een goed overzicht van uw capaciteiten vormt een belangrijk uitgangspunt voor het vaststellen van uw kwaliteiten. Waar bent u goed in? Wat zijn uw zwakke kanten?
Uw goede eigenschappen kunnen deels uw zwakke kanten of eventuele geboortegebreken compenseren. Ik vertel u hoe hiermee om te gaan.
Tijdens telefoongesprekken met uw toekomstige werkgever zal ik deze punten ook op een open en directe manier bespreken. Behalve dat u zich niet meer hoeft te verantwoorden, leert de ervaring dat deze openheid vaak bijzonder op prijs gesteld wordt.
Ik gebruik interessetesten en capaciteitenspellen. Dit geeft een goed inzicht en werkt ook voor u op een prettige en informele manier. Een andere opleiding of een omscholingscursus behoren tot de mogelijkheden.

Marktanalyse en onderzoek

We maken een selectie uit de vacatures waarop u graag wilt gaan reageren. Ook stellen wij een lijst samen van bedrijven waar u wilt gaan werken. Ieder bedrijf heeft zijn eigen bedrijfscultuur, ik leer hoe u hier tegen aan moet kijken en hoe u advertenties kunt analyseren. Diverse websites kenmerken zich door hun eigen schrijfstijl en eigen logo's. Ieder logo straalt zijn eigen visie uit. Ik kan u hier leuke verhalen over vertellen. Ik bel zelf bedrijven op - dit resulteert vaker in gesprekken.

Een goed CV en een originele sollicitatiebrief

Ik leer u een overzichtelijk CV te schrijven en hoe u een originele sollicitatiebrief kunt schrijven. Iedere onderneming kent zijn eigen bedrijfscultuur. Goede CV's en originele brieven worden hierop aangepast. De resultaten uit uw capaciteitenonderzoek en belresultaten met bedrijven gebruiken wij voor uw brief.

Het sollicitatiegesprek

Als u uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek, bereid ik dit gesprek goed met u voor. Uit ervaring weet ik dat dit geen overbodige luxe is. Een succesvol gesprek levert een nieuwe baan op. Ik controleer vervolgens uw arbeidscontract en pensioenvoorziening. Van harte gefeliciteerd met uw nieuwe baan!